Mesopen, kollagén indukciós terápia
- a bőrmegújulás igazi titka!

Vissza a gyökerekhez! Mikrotűs kezelés az ókorban?

Bizony! Már a görögök is ismerték a kezelés hatékonyságát, és alkalmazták is azt nagy lelkesedéssel, hogy enyhítsék a sportolóik és katonáik fájdalmait. Bár nem tűt használtak, hanem kaktusztüskét, a mechanika ugyanaz volt. Gyógyító növényi kivonatokat és olajokat vittek be a bőrbe, így gyorsítva a regenerálódást, csökkentve a fájdalmakat!
A „mezo” a görög mezosz szóból ered, amelynek jelentése „közép”, illetve „köztes, középső”.
A szépségápolásban ezt úgy értelmezzük és használjuk, hogy a középső, köztes rétegekig jutunk el a hatóanyagokkal. A tűkkel áthatolunk a felső rétegen, nagyjából 1mm mélységig. Kevésnek tűnik, mégis ez a mélység a szépség kialakításának felülete!

Napjaink egyik leghatékonyabb bőrfeszesítő kezelése. Hatékony! De miért is?

Bátran kijelenthetjük – hiszen tudhatjátok, hogy a szépségápolásban sosem kötünk kompromisszumokat -, a tűs mezoterápia a 21. század egyik leginnovatívabb és legeredményesebb bőrmegújító kezelése. Nem kétség! És bár ijesztően hangzik, a kezelés menete, pláne az eredménye minden kezdeti izgalmat elhesseget!

Hatékonysága két tényezőn alapszik:

 • az első hatás a tűszúrások következtében létrejövő kollagén indukciós hatás,
 • a másik pedig a mezoterápiás hatóanyagok bevitele által létrejött sejtmegújító hatás. Ez az igazi kettős csapás! Mi így hívjuk!

A fájdalom is viszonylag rövid ideig van jelen, ezen kívül számtalan tévhit van a mesoval kapcsolatban: nincsenek véraláfutások, sem vérző bőr, nincs elviselhetetlen, órákig tartó fájdalom és hosszantartó felépülés sem.
Egy jól irányzott érzéstelenítéssel pedig csökkenthető a fájdalom is, vagy akár szinte teljesen fájdalommentessé tehető az eljárás.

Mesopen kezelés
Mesopen, kollagén indukciós terápia

Tűk? Sebaj! Kivételesen imádni fogod őket!

Hogy miért? Mert a Mesopen egy, a bőr önregeneráló képességét megcélzó technológia, azaz egy kollagén indukciós eljárás, amely azon alapszik, hogy a tűk által mikro-sérüléseket okozunk a bőr felszínén, amelyre a bőr öngyógyítással, megújulással reagál, és olyan reális kollagén többlettel, melyet öröm nézni! A hegek elhalványodnak, a tág pórusok szűkülnek.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Mesopen az egyik leghatékonyabb anti-ageing kezelés. Sokak számára ismert eljárás lehet, hiszen ez a tűs mezoterápia a már jól ismert és kitűnő eredményeiről híres dermaroller továbbfejlesztett, gépesített változata.

Nézzük az előnyeit! Nem volt nehéz dolgunk, hiszen rengeteg van!

 • Kis kezelőfejeinek köszönhetően a legnehezebben elérhető területeket is kezelhetjük vele. Elér az orr legmélyebb barázdáiig, a szem környékére is, a száj feletti részhez. Apró, gyors, finom rezgésének köszönhetően igazán hatékony eszköz.
 • A nyak-dekoltázs kombó is kezelhető vele, ami nagyon fontos!
 • Kiválóan csökkenthető a fájdalom érzéstelenítéssel, megfelelő beállítással.
 • Könnyen juttatható be a bőrbe hatóanyag, hiszen a hámlemezek fellazulnak, nő a sejtközi tér, ahol így minden hatóanyag helyet kap.
 • A bőr feszes lesz, fiatalos, rugalmas és ránctalan.
 • Erőteljes kollagén termelődés indul be, ami által a bőrmegújulás nem kérdés.

Bőrproblémák, melyekre kifejezetten jótékony hatással van:

Azoknak a Hölgyeknek és Uraknak ajánljuk, akiknek heges a bőre, száraz, vagy éppen az idő előrehaladtával megereszkedett, rugalmatlanná vált. Ajánljuk továbbá pigmentfoltos vagy tág pórusú bőrrel rendelkező vendégeinknek, vagy azoknak, akik pusztán feszesebb, üdébb és homogénebb arcbőrre vágynak.
Igazoltan enyhíti a terhességi csíkokat, minimalizálja a tág pórusokat, remek anti-ageing és ráncfeltöltő hatású. Egy szóval: imádnivaló!

A Mesopen Kollagén terápiát - hatékonysága ellenére - nem ajánljuk mindenkinek:

Azoknak nem javasolt a Mesopen tűs mezoterápia, akiknek nagyon érzékeny, vékony arcbőrük van. Az eszköz a bőrbe hatol, így a vékonyabb, fehérebb, érzékenyebb és lazább szövetű bőrfelszín nem viselné túl jól ezt a beavatkozást. A tűk használata miatt ezek a bőrtípusok sérülékenyebbek és nehezebben tűrik a folyamatot!

Továbbá nem ajánljuk a kezelést a már ismert esetekben sem, mint például a terhesség, a daganatos betegség, a különböző bőrallergiák, ekcéma, kiemelkedő anyajegy, szemölcs, keloid képződésre való hajlam vagy a kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás. A kezelés előtt mindenképpen konzultálnunk kell az esetleges előfordulásokról.

2 óra a tökéletes, homogén, ránctalan és feszes arcbőrért! A kezelés lépésekben:

Sokan teszik fel nekünk rögtön az első kérdéseket: Mennyi idő? Fáj?
Nos, a kezelés körülbelül 2 órát vesz igénybe, melynek lépéseit olyan kronológiában határoztuk meg, hogy a legeredményesebb legyen. Nézzünk pár infót a gyakorlatról: a készülékek használata egyszerű és biztonságos, a kezelés közben a vendég igényeinek és fájdalomérzetének megfelelően lehet változtatni a tűk darabszámát és a behatolás mélységét, így a fájdalomérzetet is. Érzéstelenítéssel tovább csökkentjük a szisszenések esélyét is!

A kezelés az un. mikrotűs kezelőfejen alapul. A választható darabszámú tűk az előre beállított mélységnek megfelelően (0.25 mm és 1 mm között) hatolnak be a bőrbe, hatóanyag bevitelére alkalmas csatornákat létrehozva. Ezek a csatornák 4-7 másodpercig vannak nyitva, ezután bezáródnak.

A lépések konkrétan:

 1. A bőr letisztítása
 2. Peeling
 3. Fertőtlenítés
 4. Tűs mezoterápia
 5. Meso szérum
 6. Arcmaszk

A Mesopen eredménye:

A kezelés alkalmával számos mikrosérülést okozunk a bőrben. Ennek hatására és a kapillárisokból kiáramló növekedési faktorok hatására a bőr sejtjei osztódni kezdenek, beindul a bőr önregenerálódása. A gyógyulási folyamat során a bőr kollagént és elasztint is termel, amely fokozott mennyiséget jelent az általános állapothoz képest. 200-300%-ban mérhető eredmények ezek. A bőr feltöltődik kollagénrostokkal, így a kötőszövet vastagsága és rugalmassága is javul.
Az arcbőr üde, fiatalos, ránctalan, homogén, hidratált és ragyogó lesz!

Kúraszerűen? Naná!

A kezeléseket 2-3 hetente érdemes megismételni, 6-12 alkalmas kúraként, elsősorban a fényszegény, ősztől kora tavaszig tartó időszakban.
Bőrünk ilyenkor nagyon érzékeny, szükséges óvni a napfénytől, ezen kívül folyamatos fényvédő termékek használata szükséges! Ezzel kapcsolatban kérj tőlünk tanácsokat, hogy a számodra legjobb terméket válasszuk ki a kezelés után!
A Guinot termékcsalád számtalan csodás kozmetikummal kecsegtet, ne habozz kérdezni, szívesen segítünk!

Keress minket a Main Street Beauty szalonban!

Kérj időpontot kezelésre!

Töltsd ki az űrlapon és 12 órán belül visszahívunk!

Adataid csak a kapcsolatfelvétel idejéig tároljuk.